WAT DOEN WE?
Stiefs Full Moon Baits is ontstaan uit 2 voorliefdes: het vissen en werken met mooie houtsoorten. Ondanks er veel goed kunstaas op de markt is, miste ik iets. Daarom besloot ik om zelf iets te ontwikkelen. Door de eigenheid werkt het kunstaas dressuur doorbrekend. Elk stuk is uniek en apart getest op natuurwater. Door te werken met de natuurlijke kleuren van het hout, wordt het één zijn met de natuur benaderd.

Elk product is exclusief. Het wordt apart getest en volledig op punt gesteld.
Doordat het een handgemaakt product is, heeft elk een unieke tekening en zijn er nooit twee dezelfde. Daarom wordt er van elk product een foto gemaakt en is slechts 1 van. Door het unieke karakter, zit er ook op elk wat verschil in gewicht, lengte en vorm.
We werken met heel veel houtsoorten. er kan steeds gevraagd worden om een bepaald model in een bepaalde houtsoort te krijgen, ook al staat deze niet op de website.

Een eerste stap in het proces is de zorgvuldige selectie van de boomsoort. Hierbij wordt rekening gehouden met de hardheid van het hout. Ook de mooie structuur van het hout wordt in rekening gebracht. Verder mag het geen hout zijn dat kan splitsen bij het drogen. Nadat de nodige tijd wordt gegeven aan het drogen, wordt het in stukken gezaagd en worden enkel de stukken met een speciale tekening uitgekozen. Tenslotte wordt het model met de hand getekend, uitgesneden en uitgezaagd. Het schuren gebeurt ook manueel. Ook de verdere afwerking gebeurt uiteraard handmatig.
Wegens het lange, artisanale proces, gaat het hier niet over massaproductie en kan het zijn dat sommige types houtsoorten even niet beschikbaar zijn. Dit staat steeds aangegeven op de website.

De diepte die staat aangegeven is een indicatie. Als je hem laat afzakken, kan je hem uiteraard dieper binnenvissen.
Het kunstaas leent zich uitstekend voor verschillende technieken nl start en stop, jerken, twichen of gewoon langzaam binnenvissen.
De actie die staat aangegeven hangt ook af van het onderlijn materiaal.

De lures zijn zeer goed te controleren boven waterplanten en in ondiepe waters.

Momenteel bieden we 6 modellen aan.

In principe zijn alle modellen te verkrijgen in de houtsoorten die je vindt op de site. Ook het kleuren van de lichte houtsoorten (wilde mango, vervuurde esdoorn, olijf) is vrijwel onbeperkt. Mail ons voor specificaties.

Tenslotte airbrushen wij ook op aanvraag.